Durant els últims dies d’octubre quan hem realitzat la collita del nostre oli ecològic a les finques del projecte de desenvolupament agroambiental sostenible de Les Garrigues.

Olives de varietat arbequina amb l’elaborem el nostre oli ecològic.© Trenca

Aquest any, la forta calor soferta al maig i la llarga sequera han fet que la producció hagi disminuït molt si ho comparem amb els anys anteriors. Han estat 4500 litres d’oli els que hem pogut extreure de la collita d’aquest any envers els 6200 litres de la collita anterior.

Malgrat tot hem collit molt aviat (a finals d’octubre) per poder aconseguir el nostre característic oli de color verd , molt aromàtic i de sabor únic.

Per això, un any més, hem cuidat i acaronat l’arbre i les olives (a mà i de forma artesanal) perquè experimentin el menor dany possible i per obtenir un bon oli que hem enviat a tastar i a analitzar.

Per saber més coses sobre el projecte que hi ha darrere de l’oli d’oliva Salvatge, podeu visitar la secció Desenvolupament agroambiental sostenible a Les Garrigues en aquesta mateixa web. I més concretament sobre l’oli d’oliva de Trenca, la secció Salvatge, oli de les reserves de fauna.

Recollida de les olives en les finques de Les Garrigues.© Trenca