Xerrades i tallers en escoles, sortides interpretatives als espais naturals més pròxims i desconeguts, o tallers formatius en agricultura ecològica, són algunes de les activitats que des de Trenca estem impulsant aquest 2020 per a continuar construint una societat més conscient i respectuosa amb la natura.

Com cada any, a Trenca celebrem aquest diumenge 26 de gener el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, un dels pilars de la nostra labor des de fa més de dues dècades. Fent nostre el lema que “el que no es coneix, no es protegeix”, hem convertit l’educació ambiental en una eina clau per a donar suport als nostres projectes de conservació de la fauna autòctona i dels seus hàbitats.

L’any passat, el treball dels educadors ambientals de Trenca va estar centrat en el terreny: per exemple, amb visites guiades a les finques on es produeix el nostre oli ‘Salvatge’ -a Bovera- o on treballem per a protegir a la trenca -a Torreribera-, la tradicional “carroñada popular” all nostre punt d’alimentació específica de Siall amb motiu del Dia Internacional dels Voltors, o la presència d’un informador a la Timoneda d’Alfés per a explicar i conscienciar als visitants sobre els valors i la fragilitat de l’entorn.

A més de mantenir aquest esforç continu, hem començat el 2020 impulsant de nou la nostra labor d’educació ambiental a escoles, amb xerrades didàctiques perquè els nens i nenes descobreixin i es sorprenguin amb la seva natura més propera, coneguin els principals problemes ambientals i es converteixin així en “guardians” de la biodiversitat. La fauna autòctona en perill d’extinció o l’impacte que el canvi climàtic suposa per a les espècies són alguns dels temes que tractem a les xerrades.

Xerrada en una escola de Lleida sobre els secrets de la trenca

Aprofitant el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, des de Trenca volem donar les gràcies a totes les persones que participen o col·laboren en les nostres activitats, i que fan possible aquesta labor per a construir un futur més respectuós amb la natura.