Cada any, des de la XCT, s’organitza una Trobada de Propietaris, l’objectiu de la qual és donar a conèixer el rol de la custòdia en la conservació dels valors naturals presents en finques privades.

Aquests mesos tenim sobre la taula la reforma de la Política Agrària Comunitària: el plantejament actual no defensa ni fomenta les explotacions agroecològiques ni tampoc garanteix la consecució dels objectius ambientals que es marquen a nivell europeu. Des la XCT participen a la coalició PorOtraPAC, a través de la qual es fa seguiment i al·legacions per tal de defensar una agricultura justa i respectuosa amb els valors i recursos naturals. En coordinació amb la campanya goodfoodgoodfarming, organitzen una jornada que tracta aquest tema i que a la vegada inclou agents clau, com els propietaris agrícoles, la pagesia i el Departament de Territori i Sotenibilitat i el d’Agricultura.

Enguany, la XCTC realitza la trobada de propietaris en l’àmbit agrari; és una bona oportunitat per difondre i reflexionar sobre el concepte de custòdia agrària, que pretén compatibilitzar la producció amb la conservació dels valors naturals. Addicionalment, aprofitarem l’ocasió i els assistents per exposar i discutir les problemàtiques i oportunitats que planteja la nova PAC, especialment en relació a la conservació de la natura. Després de les ponències, es visitarà el projecte de custòdia que desenvolupa la nostra associació  a la finca de Torre-Ribera, on es desenvolupa regadiu tradicional i conreu d’herbacis.

Us podeu apuntar a través d’aquest enllaç: https://goo.gl/ forms/yuxXM436XwOqq12x1