L’ADN de Trenca sempre ha estat la col·laboració, la capacitat de bastir ponts entre diverses entitats i actors amb la convicció que només revertirem la degradació de la natura treballant en comú. Per això afrontem amb il·lusió el repte d’ocupar la vicepresidència de la Xarxa per a la Conservació de la Natura de Catalunya, un lloc que ocuparem en el període 2021-2023.

Avui s’ha celebrat la primera Assemblea de membres de la XCN amb la nova Junta, en la qual Cristina Sánchez pren el relleu de Marc Vilahur en la presidència, després d’una gran feina de 5 anys al capdavant de l’entitat.

Durant l’Assemblea s’ha debatut el Pla d’Accions de la Xarxa per a aquest 2021, un any vital en l’impuls d’una recuperació verda i justa a la crisi: una etapa en la qual la restauració i la cura de la natura ha d’estar en el centre de les polítiques. També s’ha compartit el Pla de Treball conjunt entre la XCN i la Generalitat, un full de ruta fins a 2025 per a impulsar el voluntariat ambiental i la custòdia del territori.

Des de Trenca continuarem treballant per la biodiversitat des de les terres de Ponent, servint també de nexe entre la vintena d’entitats que formen l’Eix Ambiental de Lleida i el moviment conservacionista de Catalunya.