Al llarg d’aquest curs escolar, i com a segon any consecutiu, des de l’Associació Naturaleza Rural, amb el suport de l’Associació Trenca estem visitant escoles majoritàriament de la zona d’Osca, amb l’objectiu de fer difusió d’un dels nostres projectes: la reintroducció del voltor negre als Pirineus.

De la mà de la nostra educadora Anna Vives, vam realitzar un taller de descoberta dels quatre grans ocells carronyaires característics dels Pirineus.

En les nostres visites oferim un taller on a partir de la manipulació i l’experimentació anem construint entre tots la identitat de cadascun dels quatre voltors que hi ha als nostre Pirineu i Pre-Pirineu.

A través de rastres que deixen cadascun d’ells anem descobrint poc a poc característiques físiques seves (amb les plomes), reproductores (a través d’ous), de la seva alimentació (a partir d’egagròpiles) o de la seva conservació (amb anelles).

El taller té una durada de entre 1,5 i 2 h, i s’acaba amb l’obsequi d’uns quants contes sobre voltors per a la biblioteca escolar.

En aquesta ocasió hem visitat 20 escoles, arribant a 653 nens i nenes! Per nosaltres ha estat una gran experiència!

Si estàs interessat que fem algun taller a la teva escola, posa’t en contacte amb nosaltres en info[@]trenca.org